Θεματικο Σεμιναριο

Youth2Unite: "Ρητορικη και Εγκληματα Μισους: Ενα φαινομενο που μας αφορα και μπορουμε να το αντιμετωπισουμε"

"Τι πρέπει να γνωρίζετε προκειμένου να ανταποκριθείτε σε περιστατικά ρητορικής μίσους;"

Το εργαστηριο θα λαβει χωρα στο Κεντρο Αθλητισμου, Πολιτισμου και Καινοτομιας Σεραφειο του Δημου Αθηνων την Τριτη 21 Δεκεμβριου 2021 στις (17:30 - 20:30).

To Athens Lifelong Learning Institute στο πλαίσιο του Eυρωπαϊκού έργου "Youth2Unite - Ενδυναμώνοντας τους Νέους να ενωθούν και να ορθώσουν το ανάστημά τους ενάντια στο μίσος και τη βία" σας προσκαλεί στο βιωματικό εργαστήριο με τίτλο: 
 
"Να παρέμβω ή άστο καλύτερα;"

 

Το εργαστήριο θα λάβει χώρα στο Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας "Σεράφειο" του Δήμου Αθηνών την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 στις 17:30Οι δραστηριότητες του εργαστηρίου έχουν ως στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους νέους και τις νέες που θα συμμετέχουν και να ενδυναμώσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους για την αντιμετώπιση θεμάτων που σχετίζονται με την πρόληψη και καταπολέμηση περιστατικών που σχετίζονται με τα εγκλήματα μίσους και την ρητορική μίσους.

Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου, θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες/ουσες να λάβουν μέρος σε διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, προκειμένου:

 • να διευρύνουν τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις και δεξιότητες τους σχετικά με τον μισαλλόδοξο λόγο και τα εγκλήματα μίσους,
 • να ενδυναμωθούν έτσι ώστε να μπορούν να δράσουν αποτελεσματικά και με ασφάλεια όταν βρεθούν αντιμέτωποι/ες με κάποιο περιστατικό λεκτικής ή σωματικής έκφρασης μίσους,
 • να νιώσουν ότι κάθε δράση, ακόμη και η πιο μικρή, έχει νόημα.

Το εργαστήριο θα υποστηριχθεί από ένα σύνολο βιωματικών εργαλείων και δραστηριοτήτων συμμετοχικής προσέγγισης.

To Youth2Unite υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ και προωθεί την καταπολέμηση των εγκλημάτων μίσους και της ρητορικής μίσους μέσω της ευαισθητοποίησης των νέων για την ενεργή συμμετοχή τους στην πρόληψη και την καταπολέμηση τέτοιων περιστατικών. Το έργο πραγματοποιείται από μια κοινοπραξία Ευρωπαϊκών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της καταπολέμησης των διακρίσεων.

To Youth2Unite υλοποιείται στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Κύπρο, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ελλάδα.

  Για περαιτέρω πληροφορίεςμπορείτε να απευθυνθείτε στο Athens Lifelong Learning Institute, Τηλ. 2110138400 ή στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση info@athenslifelonglearning.gr

  Η εκδηλωση θα πραγματοποιηθει στο Σεραφειο του Δημου Αθηναιων

  • 00Μέρα/ες
  • 00Ώρα/ες
  • 00Λεπτά

  Μολις εγγραφειτε θα λαβετε μια επιβεβαιωση

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOKΓΙΝΕΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ

  Μεινετε παντα ενημερωμενοι για τα νεα και τις εξελιξεις του Athens Lifelong Learning Institute και για ολα τα εργα στα οποια τωρα δουλευουμε.

  Scroll to Top