Y2U
Στόχος αυτού του εργαστηρίου είναι να παρουσιάσει και να αναλύσει τις αρνητικές επιπτώσεις των εγκλημάτων μίσους και της ρητορικής μίσους και να ευαισθητοποιήσει τους συμμετέχοντες ώστε να αναλάβουν δράση ενάντια σε τέτοιου είδους περιστατικά. Το εργαστήριο απευθύνεται σε νέους και νέες που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν και να καταρτιστούν σε θέματα που αφορούν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του μισαλλόδοξου λόγου και των εγκλημάτων μίσους.
S4I
Προσκληση συμμετοχης σχολειων στο προγραμμα Schools4Inclusion

Το έργο Schools4Inclusion χρηματοδοτείται από το Eramus+ και σκοπό έχει να καταρτίσει μία αποτελεσματική στρατηγική που θα μπορέσει να μεταμορφώσει τα σχολεία σε συμπεριληπτικά περιβάλλοντα, πρόσφορα για την επιτυχή ένταξη των παιδιών που είναι μετανάστες ή πρόσφυγες. Με από αυτή την οπτική, η συμπεριληπτική εκπαίδευση μπορεί να διευκολύνει την κοινωνική συνοχή, να καλλιεργήσει τις γλωσσικές δεξιότητες, να αντιμετωπίσει την παιδική φτώχεια και να εδραιώσει τη συμμετοχή όλων στην κοινωνία της χώρας υποδοχής.

Blendi
BLENDI: Η ΜΙΚΤΗ ΜΑΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Η μικτή μάθηση είναι μια προσέγγιση που υποστηρίζει τη μαθησιακή διαδικασία συνδυάζοντας τις σύγχρονες ψηφιακές δυνατότητες και το διαδικτυακό εκπαιδευτικό υλικό με τις παραδοσιακές διδακτικές μεθόδους.
Το έργο Blendi επιδιώκει να προάγει τη χρήση της μικτής μάθησης στα σχολεία, προσφέροντας στους/τις εκπαιδευτικούς όσα χρειάζονται γι’ αυτό το σκοπό. Ενημερωθείτε για το έργο μας και δηλώστε ενδιαφέρον για συμμετοχή!

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Οι στοχοι μας

Η εξελιξη, η προσαρμογη και η βελτιωση ιχνηλατουν την πορεια για ενα καλυτερο μελλον για ολους

Το Athens Lifelong Learning Institute είναι ένας ερευνητικός και εκπαιδευτικός οργανισμός με έδρα την Αθήνα. Αντιπροσωπεύει έναν μοναδικό συνδυασμό επιστημονικής εμπειρογνωμοσύνης και καινοτόμου σκέψης συνδέοντας ρηξικέλευθες ερευνητικές μεθόδους με την ανάπτυξη δικτύων και την ανάλυση υφιστάμενων πολιτικών.  

 

Στόχος μας είναι η ενίσχυση των καινοτόμων πρωτοβουλιών κυρίως στους τομείς της δια βίου μάθησης, της ανάπτυξης ανθρώπινου κεφαλαίου, της αγοράς εργασίας και της κοινωνικής ένταξης σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι ερευνητικές μας ομάδες εξειδικεύονται στην κοινωνική έρευνα σε τομείς όπως η κοινωνική ένταξη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ενεργή συμμετοχή των πολιτών, τα νέα μέσα καθώς και σε άλλα θέματα που αποτελούν προτεραιότητα για την κοινωνία μας.

 
Εστιάζουμε

Σε μια διεπιστημονικη προσεγγιση της κοινωνικης καινοτομιας, αποτελουμενη απο τεσσερις βασικους τομεις: ερευνα, καταρτιση, δραση και παρεμβαση και μεταφορα τεχνογνωσιας.

Έρευνα

Ανάπτυξη και υλοποίηση έργων σε ένα ευρύ φάσμα θεματικών πεδίων που σχετίζονται με την έννοια της καινοτομίας στην κοινωνία και τον δημόσιο βίο, στον επαγγελματικό στίβο και την εκπαίδευση.

Δράση και Παρέμβαση

Υποστήριξη των διαδικασιών μάθησης, εκπαίδευσης και πειραματισμού που προωθούν την αποτύπωση και την απόκτηση δεξιοτήτων και τη δημιουργία πρωτότυπων λύσεων, πάντα με γνώμονα την καινοτομία.

Μεταφορά τεχνογνωσίας

Dissemination of experiences, reports and documents, scientific literature and networking.

 
 

Εστιάζουμε στην μάθηση και σχεδιάζουμε δράσεις και παρεμβάσεις με γνώμονα την βελτίωση, την πρόοδο και την εξέλιξη.

Οι προτεραιότητές μας

Εξειδικευόμαστε σε τέσσερις βασικούς τομείς

Improving the terms for individuals and social groups to participate in society.

 
 

Παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και εκπαίδευσης σε πρόσφυγες και μετανάστες με στόχο την αποτελεσματική ένταξή τους.

 
 

Ανάδειξη και καλλιέργεια των δεξιοτήτων που απαιτούνται για την αποτελεσματική χρήση και διαχείριση των νέων μέσων.

 
 

Τα θεμελιώδη δικαιώματα αποτελούν την βάση για οποιαδήποτε ενταξιακή παρέμβαση. Με τη διαφύλαξη των ατομικών, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων επιτυγχάνεται η κοινωνική συνοχή.

 
 

Οι θεμελιώδεις αξίες και αρχές του Athens Lifelong Learning Institute

Our Activities

1000+

People Reached

100+

Partners

~ 50

Events per year

>65%

Approval rate

Current Projects

What are we working on now
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOKΓΙΝΕΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ

Μεινετε παντα ενημερωμενοι για τα νεα και τις εξελιξεις του Athens Lifelong Learning Institute και για ολα τα εργα στα οποια τωρα δουλευουμε.

Scroll to Top