Τα Σεμιναρια Media Coach

To έργο European MediaCoach Initiative στοχεύει στη βελτίωση των δεξιοτήτων των παιδιών και των νέων σε θέματα που άπτονται της χρήσης των νέων ηλεκτρονικών μέσων, με έμφαση στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσα από δράσεις εκπαίδευσης που απευθύνονται σε ενήλικες οι οποίοι φύσει ή θέσει συνυπάρχουν και καθοδηγούν τα παιδιά στην καθημερινότητά τους
Τα σεμινάρια Media Coach στοχεύουν στην προετοιμασία γονέων, εκπαιδευτικών και άλλων επαγγελματιών που εργάζονται με νέους/νέες – βιβλιοθηκονόμοι, κοινωνικοί λειτουργοί, μέλη συναφών φορέων που ασχολούνται με θέματα νεολαίας - ώστε να γίνουν Σύμβουλοι στα νέα μέσα (Media Coaches)

Τα σεμινάρια προσφέρονται δωρέαν. Τα σεμινάρια έχουν συνολική διάρκεια σαράντα ωρών και υλοποιούνται σε διάστημα δέκα εβδομάδων.

blendi

The BLENDI project aims to address students’ social and educational exclusion through the use of blended learning in schools. This will be achieved by developing and piloting a training course for teachers and an innovative digital toolkit that will empower educators in the use of blended learning for the inclusion of all students, particularly those from disadvantaged and migrant backgrounds.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider
Οι στόχοι μας

Η εξέλιξη, η προσαρμογή και η βελτίωση ιχνηλατούν την πορεία για ένα καλύτερο μέλλον για όλους

Το Athens Lifelong Learning Institute είναι ένας ερευνητικός και εκπαιδευτικός οργανισμός με έδρα την Αθήνα. Αντιπροσωπεύει έναν μοναδικό συνδυασμό επιστημονικής εμπειρογνωμοσύνης και καινοτόμου σκέψης συνδέοντας ρηξικέλευθες ερευνητικές μεθόδους με την ανάπτυξη δικτύων και την ανάλυση υφιστάμενων πολιτικών.  

 

Στόχος μας είναι η ενίσχυση των καινοτόμων πρωτοβουλιών κυρίως στους τομείς της δια βίου μάθησης, της ανάπτυξης ανθρώπινου κεφαλαίου, της αγοράς εργασίας και της κοινωνικής ένταξης σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι ερευνητικές μας ομάδες εξειδικεύονται στην κοινωνική έρευνα σε τομείς όπως η κοινωνική ένταξη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ενεργή συμμετοχή των πολιτών, τα νέα μέσα καθώς και σε άλλα θέματα που αποτελούν προτεραιότητα για την κοινωνία μας.

 
Εστιάζουμε

Σε μια διεπιστημονική προσέγγιση της κοινωνικής καινοτομίας, αποτελούμενη από τέσσερις βασικούς τομείς: έρευνα, κατάρτιση, δράση και παρέμβαση και μεταφορά τεχνογνωσίας.

Έρευνα

Ανάπτυξη και υλοποίηση έργων σε ένα ευρύ φάσμα θεματικών πεδίων που σχετίζονται με την έννοια της καινοτομίας στην κοινωνία και τον δημόσιο βίο, στον επαγγελματικό στίβο και την εκπαίδευση.

Δράση και Παρέμβαση

Υποστήριξη των διαδικασιών μάθησης, εκπαίδευσης και πειραματισμού που προωθούν την αποτύπωση και την απόκτηση δεξιοτήτων και τη δημιουργία πρωτότυπων λύσεων, πάντα με γνώμονα την καινοτομία.

Μεταφορά τεχνογνωσίας

Dissemination of experiences, reports and documents, scientific literature and networking.

 
 

Εστιάζουμε στην μάθηση και σχεδιάζουμε δράσεις και παρεμβάσεις με γνώμονα την βελτίωση, την πρόοδο και την εξέλιξη.

Οι προτεραιότητές μας

Εξειδικευόμαστε σε τέσσερις βασικούς τομείς

Improving the terms for individuals and social groups to participate in society.

 
 

Παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και εκπαίδευσης σε πρόσφυγες και μετανάστες με στόχο την αποτελεσματική ένταξή τους.

 
 

Ανάδειξη και καλλιέργεια των δεξιοτήτων που απαιτούνται για την αποτελεσματική χρήση και διαχείριση των νέων μέσων.

 
 

Τα θεμελιώδη δικαιώματα αποτελούν την βάση για οποιαδήποτε ενταξιακή παρέμβαση. Με τη διαφύλαξη των ατομικών, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων επιτυγχάνεται η κοινωνική συνοχή.

 
 

Οι θεμελιώδεις αξίες και αρχές του Athens Lifelong Learning Institute

Our Activities

1000+

People Reached

100+

Partners

~ 50

Events per year

>65%

Approval rate

Current Projects

What are we working on now
Scroll to Top