Σεμιναριο "Εγκλεισμος: οταν η στερηση της ελευθεριας βλαπτει σοβαρα την ψυχικη υγεια"

To Athens Lifelong Learning Institute σας προσκαλεί στο Σεμινάριο με τίτλο 
Εγκλεισμός: όταν η στέρηση της ελευθερίας βλάπτει σοβαρά την ψυχική υγεία.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ανάδειξη αφενός μεν των ζητημάτων ψυχικής υγείας εντός των Καταστημάτων Κράτησης, αφετέρου δε των κοινωνικών προβλημάτων που συνδέονται με το διπλό στίγμα, του εγκλεισμού αλλά και της ψυχικής διαταραχής. 

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα συζητηθούν θέματα διαχείρισης των προβλημάτων ψυχικής υγείας στη φυλακή. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην κατανόηση των Δεινών του Εγκλεισμού και την αποτελεσματικότερη διαχείρισή του, μέσω ορθών παρεμβάσεων και μέτρων υποστήριξης. Το Σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Aware: Διατομεακή ευαισθητοποίηση σε θέματα ψυχικής υγείας τόσο εντός του Συστήματος Ποινικής Δικαιοσύνης όσο και μετά την αποφυλάκιση”. Το πρόγραμμα Aware συντονίζεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Βρέμης, Γερμανίας και συμμετέχουν σε αυτό επτά (7) διεθνώς έγκριτοι οργανισμοί – με πολύχρονη εμπειρία σε θέματα σωφρονισμού και φυλακών – όπως το International Corrections and Prison Associations (ICPA) και το Innovative Prison Systems.

Το Σεμινάριο θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021, μεταξύ 16:00 μμ και 19:00 μμ μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας εκπαίδευσης του Athens Lifelong Learning Institute

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Εκπαιδεύτρια του Σεμιναρίου είναι η Όλγα Χ. Θεμελή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εγκληματολογικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Σε ποιους απευθύνεται:το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που εργάζονται στο Σύστημα Ποινικής Δικαιοσύνης, σε αρμόδιες δημόσιες αρχές ή σε σχετικές δομές, οργανισμούς και ΜΚΟ. Στόχος του έργου είναι η εκπαίδευση των επαγγελματιών στην αναγνώριση και την αντιμετώπιση των προβλημάτων ψυχικής υγείας. 

Αιτηση Εκδηλωσης Ενδιαφεροντος

    Δήλωση προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
    To Athens Lifelong Learning Institute δεσμεύεται ότι τα τηρούμενα στα αρχεία της προσωπικά δεδομένα είναι εμπιστευτικά και διαχειρίζονται σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) 679/2016.

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOKΓΙΝΕΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ

    Μείνετε πάντα ενημερωμένοι για τα νέα και τις εξελίξεις του Athens Lifelong Learning Institute και για όλα τα έργα στα οποία τώρα δουλεύουμε.

    Scroll to Top