Προσκληση συμμετοχης σχολειων στο προγραμμα BLENDI

Η μικτή μάθηση είναι μια προσέγγιση που υποστηρίζει τη μαθησιακή διαδικασία συνδυάζοντας τις σύγχρονες ψηφιακές δυνατότητες και το διαδικτυακό εκπαιδευτικό υλικό με τις παραδοσιακές διδακτικές μεθόδους.

Το πρόγραμμα ‘Μικτή μάθηση για την Ένταξη’ (Blended Learning for Inclusion – BLENDI) επιδιώκει να προάγει τη χρήση της μικτής μάθησης στα σχολεία, προσφέροντας στους/τις εκπαιδευτικούς όσα χρειάζονται γι’ αυτό το σκοπό, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί ο κοινωνικός και εκπαιδευτικός αποκλεισμός των μαθητών/τριών που προέρχονται από μη προνομιούχες ομάδες. Στο πλαίσιο του προγράμματος, προσφέρονται προσιτές λύσεις, προσαρμοσμένες στις ειδικές ανάγκες κάθε σχολείου για ψηφιακή επάρκεια, ενώ παράλληλα ενισχύεται η ψηφιακή ένταξη και η ισότητα των μαθησιακών ευκαιριών, τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Προσκληση

Η παρούσα πρόσκληση αφορά την Ελληνική σχολική κοινότητα, απευθύνεται σε σχολικές μονάδες Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας και αφορά τις τάξεις από Δ' Δημοτικού έως Γ' Λυκείου.

Τι προσφερουμε στα σχολεια;

 • Έρευνα για το πού βρίσκεται το σχολείο σας σχετικά με τη μάθηση στην ψηφιακή εποχή
 • Πλατφόρμα BLENDI: αποτελεί το πλαίσιο για τη συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών σε ψηφιακά περιβάλλοντα.
 • Ψηφιακή εργαλειοθήκη: περιλαμβάνει πρακτικές συμβουλές εφαρμογής της μικτής μάθησης
 • Παρακολούθηση επιμορφωτικού σεμιναρίου από ομάδα εκπαιδευτικών διάρκειας μίας εβδομάδας στη Βαρκελώνη, τον Ιούλιο του 2021
 • Τον αναλυτικό οδηγό BLENDI,όπου περιγράφεται βήμα - βήμα η προσέγγιση BLENDι
 • Εφαρμογή της προσέγγισης BLENDIστο σχολείο σας κατά το σχολικό έτος 2021-22

Χρονος υλοποιησης των δρασεων

Η συνεργασία με τα σχολεία θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2021, με την ανάλυση αναγκών μέσω του ευρωπαϊκού εργαλείου SELFIE και ομαδικών συνεντεύξεων (focus groups). Η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών θα γίνει το καλοκαίρι του 2021. Το πρόγραμμα λήγει στις 31/8/2022.

Συντονισμος και ερευνητικη ομαδα

Το πρόγραμμα συντονίζεται από το πανεπιστήμιο της Φινλανδίας Diaconia University of Applied Sciences και υλοποιείται ταυτόχρονα σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες: Φινλανδία, Ισπανία, Κύπρο, Ελλάδα και Ιρλανδία. 

Κοστος

Το κόστος του εκπαιδευτικού υλικού και του εκπαιδευτικού προγράμματος χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus + και είναι δωρεάν για τα συμμετέχοντα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς.

Διαδικασια αιτησης

Μπορείτε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώνοντας τα στοιχεία επικοινωνίας του σχολείου σας στη φόρμα

Περισσοτερα για το προγραμμα

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα

Κατευθυντήριες γραμμές BLENDI: αναλυτικό κείμενο για την προσέγγιση του προγράμματος BLENDI 

Ενημερωτικό φυλλάδιο για το έργο

Ενημερωτικό video

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

  Δήλωση προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  To Athens Lifelong Learning Institute δεσμεύεται ότι τα τηρούμενα στα αρχεία της προσωπικά δεδομένα είναι εμπιστευτικά και διαχειρίζονται σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) 679/2016.

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOKΓΙΝΕΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ

  Μείνετε πάντα ενημερωμένοι για τα νέα και τις εξελίξεις του Athens Lifelong Learning Institute και για όλα τα έργα στα οποία τώρα δουλεύουμε.

  Scroll to Top