Προσκληση συμμετοχης σχολειων στο προγραμμα Schools4Inclusion

Schools4Inclusion: Σκοπός του έργου είναι να καταρτίσει μία αποτελεσματική στρατηγική που θα μπορέσει να μεταμορφώσει τα σχολεία σε συμπεριληπτικά περιβάλλοντα, πρόσφορα για την επιτυχή ένταξη των παιδιών που είναι μετανάστες ή πρόσφυγες. Με από αυτή την οπτική, η συμπεριληπτική εκπαίδευση μπορεί να διευκολύνει την κοινωνική συνοχή, να καλλιεργήσει τις γλωσσικές δεξιότητες, να αντιμετωπίσει την παιδική φτώχεια και να εδραιώσει τη συμμετοχή όλων στην κοινωνία της χώρας υποδοχής.

Η μεθοδολογία του έργου αντλεί στοιχεία από δύο ευρείς τομείς στον χώρο των επιστημών της Αγωγής

 1. Α. Τις αρχές της συμπεριληπτικής/ ενταξιακής εκπαίδευσης: αυτές αναφέρονται στη διαδικασία με την οποία οι πολλαπλές ανάγκες των διαφορετικών μαθητών και μαθητριών καλύπτονται μέσα από την αυξανόμενη συμμετοχή τους στη μάθηση, στις κουλτούρες και στις κοινότητες, και από τον περιορισμό του εκπαιδευτικού αποκλεισμού
 2. Β. Την ολιστική σχολική προσέγγιση:αυτή εστιάζει στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης των παιδιών με μεταναστευτικό υπόβαθρο, συνεκτιμώντας όλες τις πτυχές των καθημερινών τους εμπειριών που μπορούν να επηρεάσουν την εκπαιδευτική τους απόδοση.

Το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη και την εφαρμογή μιας "ολιστικής σχολικής προσέγγισης συμπεριληπτικής εκπαίδευσης", μίας προσέγγισης που περιλαμβάνει τα εξής διακριτά στοιχεία:

 • τη μεθοδολογία και τις οδηγίες για ένα συμπεριληπτικό σχολείο και
 • την εργαλειοθήκη συμπεριληπτικής εκπαίδευσης, που θα προσφερθεί online.

Συνολικά είκοσι σχολεία στην Ευρώπη θα συμμετάσχουν σε μία πιλοτική εφαρμογή της μεθοδολογίας συμπεριληπτικής εκπαίδευσης. Ο σκοπός μας είναι να αυξήσουμε τις δυνατότητες των Ευρωπαϊκών σχολείων, επιτρέποντάς τους να αποκαλύψουν τις δυνατότητές τους και να αξιοποιήσουν όλο το φάσμα του πεδίου δράσης τους, με άλλα λόγια, να λειτουργήσουν ως φορείς ενσωμάτωσης.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο https://www.upf.edu/web/schools4inclusion/to-ergo 

Η παρουσα προσκληση αφορα την Ελληνικη σχολικη κοινοτητα, απευθυνεται σε σχολικες μοναδες Δημοτικων, Γυμνασιων και Λυκειων της χωρας. Μπορειτε να εκδηλωσετε το ενδιαφερον σας συμπληρωνοντας τα στοιχεια επικοινωνιας του σχολειου σας σε αυτη τη φορμα 

  Δήλωση προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  To Athens Lifelong Learning Institute δεσμεύεται ότι τα τηρούμενα στα αρχεία της προσωπικά δεδομένα είναι εμπιστευτικά και διαχειρίζονται σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) 679/2016.

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOKΓΙΝΕΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ

  Μείνετε πάντα ενημερωμένοι για τα νέα και τις εξελίξεις του Athens Lifelong Learning Institute και για όλα τα έργα στα οποία τώρα δουλεύουμε.

  Scroll to Top